donderdag 30 maart 2023

Partners

Mensen zijn samen in staat om mooie dingen tot stand te brengen. OR-Online biedt haar leden inhoudelijke ondersteuning middels de kennisbank, Nieuws & Blog, trainingen en advies maar we willen meer doen dan dat. Daarom werken wij met inhoudelijk partners die zich net als wij inzetten om de menselijke maat terug te brengen in ondernemingen en duurzame organisaties te ontwikkelen.

Partner worden?

Wij zoeken partners waarmee we kunnen sparren. Die geloven dat mensen samen in staat zijn om grootse dingen tot stand te brengen die onze wereld en ons leven mooier en beter maken. Die specifieke diensten en producten aanbieden waar OR-leden in hun dagelijkse praktijk mee aan de slag kunnen, die het eenvoudiger maken, toegankelijker. Heeft u een specifieke dienst of product dat u wilt aanbieden aan de leden van OR-Online? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met uw specifieke aanbod. Wij maken graag kennis met u!

atim

Adviesbureau Atim

Training, advisering en coaching voor ondernemingsraden

Ondersteunt goed overleg tussen ondernemingsraden, bestuurders, medewerkers en managers, maar ook ander overleg. Thuis in zorg, overheid, profit en not-for-profit en beschikken over de noodzakelijke kennis: van organisatieveranderingen, financiën, pensioenen en nog veel meer.

Relatie: Atim is een gerenomeerd adviesbureuau. Deze samenwerking met OR-Online dateert al uit de jaren 90. Diverse trainers en adviseurs zijn betrokken bij OR-Online.

logo imkopleidingen

IMK Opleidingen

Bedrijfsgerichte trainingen, curussen en opleidingen

Opleidingsinstituut voor cursus, (incompany) training en bedrijfsopleiding. Ook voor praktijkgerichte post hbo en avondopleidingen. IMK is goot geworden met de training "leiding geven op de werkvloer" voor middelgrote organisaties. Typerend voor IMK is de praktijkgerichte instelling: Vandaag geleerd morgen toegepast!

Relatie :OR-Online en IMK verzorgen samen basistrainigen "Actief en effectief in de OR" en "Financieel inzicht in de OR" voor OR-en zowel open inschrijving als incompany (maatwerk).

logo CouncilWise

Council Wise

Online tool om goede ideeen in organisaties naar boven te halen

Jong bedrijf dat organisaties helpt om middels een online tool goede ideeën in organisaties noor boven te halen door mensen een stem te geven. Wordt daarom ook gebruikt door ondernemingsraden. Kracht is dat ze werken met de formuleringen van de mensen zelf, dus geen survey met vinkjes.

Relatie: Ondernemingsraden kunnen de tool gebruiken om hun positie te versterken en te weten wat er leeft in de organisatie. 

 
 

 
Doenkers logo

De Doenkers

Anders werken, denken terwijl je bezig bent

Ondersteunt organisaties en mensen bij andere manieren van werken en organiseren. Niet meer uitgebreid denken en wachten met doen tot de witte rook uit de schoorsteen komt. We willen gelijk aan het werk.

Relatie: Voor diverse trajecten in samenwerking met OR-Online zijn de mensen van De Doenkers ingezet om ondernemingsraden te helpen op een andere manier te gaan werken.

JOY embleem corporate titels web

&Joy Amersfoort

&JOY is aandacht, in contact zijn met jezelf en je omgeving, een glim- of schaterlach.

In alle dagelijkse drukte vergeten we gemakkelijk met aandacht te leven en plezier te hebben in de dingen die we doen. &JOY maakt je bewust van wat er nu is door is workshops en coaching middels flow yoga en taiji en gezonde voeding. Doe inspiratie op om anders te gaan werken!

Relatie : OR-Online.nl en &Joy Amersfoort zijn beide een initaitief van Arnoud Berkel. Naast medezeggenschapdeskundige is Arnoud bij &JOY actief als trainer taijiquan.

logofalkeverbaan

Falke en Verbaan

Organisatieadvies en opleidingen gericht op gedrags- en cultuurverandering

Gespecialiseerd bureau in het realiseren van gedrags- en cultuurveranderingen binnen organisaties. Het doel hierbij is het optimaliseren van de inzetbaarheid en productiviteit van medewerkers. Falke & Verbaan is gericht op de kortste en duurzaamste weg naar resultaat.

Relatie: Medezeggenschap en cultuur zijn nauw met elkaar verbonden. De OR is een afspiegeling van de organisatie. Anderzijds is de OR vaak in trajecten betrokken waar het gaat om verandering van gedrag.

gogomo logo

Good Governance Monitor

Tool voor Effectmeting bij complexe besluitvormingstrajecten

Effectmetingen voor en door stakeholders. Wat is de impact van uw organisatie? Iedere ervaring telt.De Good Governance Monitor is een tool om in kaart te brengen wat de mening is van de diverse stakeholders en leidt tot aanknopingspunten om te komen tot een beter afgewogen besluit

Relatie: Ondernemingsraden hebben in besluitvormingstrajecten behoefte om te weten wat de impact van voorgenomen besluiten is op verschillende stakeholders.

Managementboek logo 300x101

Managementboek

Groot online assortiment (management)boeken

Online boekensite gericht op organisaties en mensen. Organiseren ookmasterclasses en workhops door en met auteurs.

Relatie : Het kanaal voor veel medezeggenschapgerelateerde boeken. Heeft samen met OR-Online conferenties en georganiseerd en boeken uitgegeven.

SBI logo

SBI

Training, advisering en coaching van ondernemingsraden

Van origine ontstaan vanuit de vakbonden. In 2015 samengegaan met FNV Formaat. Wil een bijdrage leveren aan de optimalisatie van het onderlinge overleg, de bedrijfsvoering en de ontwikkeling van individuele medewerkers. Daarnaast heeft SBI een aantal specifieke HR-oplossingen, gericht op medewerkers en management. 

Relatie: Samen met OR-Online conferenties en congressen georganiseerd over nieuwe vormen van organiseren en medezegenschap.

 
kienhuis hoving logo

Kienhuis Hoving advocaten en notarissen

Bijna alle denkbare rechtsgebieden onder één dak

In staat om over de grenzen van rechtsgebieden heen te kijken. Multidisciplinair, geïntegreerd advies en indien nodig gedegen procesvoering.
Zeer deskundig en ervaren in medezeggenschapsrecht en arbeidsrecht.

Relatie: Diverse trajecten voor ondernemingsraden uitgevoerd en vele vragen benatwoord. Samen diverse congressen en conferenties georganiseerd voor ondernemingsraden.

mos logo lr

Mijn OR-Succes

Online trainingen voor OR-leden

De trainingen van mijn OR-succes worden op afstand ondersteund door deskundigen zoals OR-trainers en ambtelijk secretarissen. De trainingen zijn modulair opgebeouwd en bevatten opdrachten die worden beoordeeld.

Relatie: Mijn OR-Succes en OR-Online bieden beide online diensten aan en vullen elkaar aan.

logo nieuw organiseren

Nieuw Organiseren

Begeleiden van organisaties en teams bij het vormgeven aan gedeelde ambities

Nieuw Organiseren is organiseren vanuit vertrouwen. Gericht op het gebruik maken van wat goed is en het loslaten van wat geen waarde toevoegt. Gaan uit van natuurlijk ontwikkelen, met drie belangrijke pijlers: organiseren vanuit waarden, organiseren vanuit het primair proces en organiseren vanuit teams.

Relatie: OR-Online maakt deel uit van het netwerk van Nieuw Organiseren. OR-Online werkt vanuit de principes van Nieuw Organiseren.

tcg

TCG Groep

Organisatie van confernties, congressen en workshops

Richt zich op het organiseren van hoogwaardige conferenties, seminars en workshops. Missie: het organiseren van kwalitatief hoogwaardige bijeenkomsten  - praktijkgericht, interactief en inspirerend - tegen een acceptabele prijs

Relatie: Samen met OR-Online al vele conferenties georganiseerd over medezeggenshap waaronder "Nieuwe vormen van organiseren en medezeggenshap" en "De reis van de helden".

vasmo logo

Vereniging van Ambtelijk Secretarissen van Medezeggenschapsorganen

Professionele ondersteuning van de medezeggenschap

Organiseert activiteiten en deskundigheidsbevordering voor ambtelijk sectretarissen. Leidt nieuwe ambtelijk secretarissen op.

Relatie: Nuttig voor alle leden van OR-Online. OR-en met een ambetlijk secertaris functioneren beter zo blijkt ook uit onderzoek.

 
logo vitalsmartsbenelux 350

VitalSmarts Benelux

Trainingen gericht op cultuurverandering, gedrag en communicatie

Innovatief trainingsbureau voor cultuurverandering en prestatieverbetering. Licentiehouder voor diverse trainingsconcepten waaronder Cruciale gesprekken,  Beïnvloeden (6 bronnen van invloed) en Crucial accountability. Deze trainngen raken de kern van medezeggenschap en zijn nuttg voor OR-leden die de OR op een hoger plan willen brengen.

Relatie: OR-Online in franchisnemer van VitalSMarts en gecertificeerd om de trainingen Cruciale Gesprekken en Beïnvloeden uit te voeren speciaal voor Ondernemingsraden.