donderdag 13 december 2018

Over OR-Online

Met de opkomst van het internet ontstond bij Cor Berkel en Arnoud Berkel (vader en zoon) het idee dat er voor ondernemingsraden op internet "iets" ontwikkeld moest worden. Cor heeft in de jaren 80 het trainings- en adviesbureau BPO Adviesgroep opgericht en Arnoud ontwikkelde websiteconcepten op het vlak van techniek en HR. Vanaf 2001 zijn ze van stoel gewisseld en runde Arnoud het adviesbureau. vanaf 2010 is alle kennis en ervaring gebundeld in één sterk merk: OR-Online.nl.

Historie

1996

Start OR-Online.nl 

Internet stond nog in de kinderschoenen. Op basis van een eerste businessplan werd besloten dat de site een portal moest worden waar OR-en terecht zouden moeten kunnen voor alerhande informatie en communicatiediensten.

1997 Versie 1.0 online! De eerste versie van de website OR-Online.nl ging 1997 online. Belangrijkste onderdelen waren een vraagbaak, naslagwerk, discussieforum en een nieuwsbrief. Deze onderdelen  zijn al die jaren de spil gebleven waar de website om draait. In eerste instantie was het de bedoeling inkomsten te genereren uit adverteerders maar dat bleek al snel niet rendabel.

1999 Abonnementen OR-Online.nl start als één van de eerste websites in Nederland gestart met het verkopen van abonnementen vanuit de gedachte dat or-leden voor goede content willen betalen. En dat bleek het geval! Al bijna 15 jaar hebben wij nu al een grote groep vaste gebruikers die de site en diensten zeer waarderen.

2001 OR-Online.nl 2.0 Vanuit het vaste bestand van leden hebben we in 2011 met behulp van investeerders de site omgebouwd tot een hoogwaardige portal. Centraal stond het technisch verbetern van de kennisbank die inmiddels zo omvangrijk was dat deze in een database moest worden omgezet. De toegankelijkheid en gebruikersvriendelijkheid van de site werd sterk verbeterd en de nieuwsbrief werd een wekelijks item.

2010 Organisatie conferenties Doormiddel van een jaarlijkse conferentie over medezeggenschap wil OR-online ook in de Offline wereld OR-leden inspireren. Waarover meer op de zustersite www.innovatievemedezegenschap.nl.

2011 OR-Online.nl 3.0 De website is wederom geheel vernieuwd. O.a is de mogelijkheid toegevoegd om profielpagina's aan te maken. OR-leden uit verschillende organisaties konden elkaar hierdoor beter benaderen met specifieke vragen stellen. Tevens is een start gemaakt met het aanbieden van kortingen en voordelen aan de huidige leden van de website.

2015 OR-Online.nl 4.0 De website is overgezet naar een nieuw platform. De kennisbank is sterk verbeterd en de online- en offline diensten zijn beter geintegreerd. Er worden nu ook trainingen, coaching en procesbegeleiding aangeboden. De rubriek Nieuws& Blog is geheel vernieuwd en de website is gebruikersvriendelijker gemaakt. Het is nu mogelijk om een gratis acount te nemen met beperkte toegang of een premium account waarmee volldige toegang wordt verkregen voor alle leden van de OR.

 

Wat kan OR-Online.nl voor u betekenen?

Wij geloven dat mensen in ondernemingen samen in staat zijn om grootse dingen tot stand te brengen die onze wereld en ons leven mooier en beter maken. Ondernemingsraden brengen de menselijke maat terug in organisaties in relatie tot het resultaat. Wij helpen u daar bij!

Wat mag u van OR-Online verwachten?

Online:

    • Er verschijnt wekelijks een blog van de redacteur met een opinie over maatschappelijk zaken met een doorkijkje naar de or.
    • In onze rubriek Nieuws & Blog houden we u op de hoogte van de actualiteiten en trends die van belang zijn voor het or-werk. 
    • Vragen en problemen op OR gebied? Op de homepage kunt u direct uw vraag doorgeven en binnen 48 uur ontvangt u een gedegen antwoord in uw mailbox.
    • Mee-discussiëren over allerlei actuele onderwerpen met collega-OR leden? Via onze Linkedingroep komt u in contact met ander OR-en en krijgt u nieuwe inzichten uit de praktijk.
    • En verder uiteraard heel veel informatie in onze Kennisbank. Van de WOR tot en met de praktisch checklisten, van trefwoorden tot praktische modellen u vind het er allemaal!

Offline:

Een onafhankelijke redactie!

OR-Online profileert zich binnen de medezeggenschapswereld door met een onafhankelijke deskundige redactie (niet verbonden aan vakbonden) kennis op te bouwen en beschikbaar te stellen aan alle doelgroepen die werkzaam zijn op het terrein van arbeid en organisatie.

Suggesties?

Wij werken voortdurend aan het verbeteren, actualiseren en uitbreiden van de aangeboden diensten. Ook hierin heeft u medezeggenschap! Wij kijken uit naar uw op- of aanmerkingen op onze website of suggesties voor verbeteringen. Verhef uw stem via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..