zaterdag 16 februari 2019

Hard werken vraagt om hard ontspannen

gebakken brood

Heel Holland Bakt, de Voice of Holland en Project Rembrandt, stuk voor stuk goed bekeken televisieprogramma’s. Opvallend is dat het bij deze programma’s niet gaat om het plezier in bakken, zingen of schilderen. In de basis gaat het altijd om presteren en winnen en dan zijn er natuurlijk ook verliezers. Aan het eind is er telkens weer het onverbiddelijke oordeel van de jury. Een andere vorm van prestatiemeting zie ik aan de achterkant van het programma, namelijk de kijkcijfers. Als die te laag zijn wordt een programma gestopt.

Presteren

Ik signaleer door dit soort programma’s een meedogenloos klimaat, namelijk dat van de prestatiemaatschappij. En als je om je heen kijkt zie je het overal terug. Kinderen van 7 jaar worden op het voetbalveld gescout, op scholen moeten toetsen worden gemaakt en in de ondernemingen functioneringsgesprekken gevoerd. Dat allemaal om prestaties te meten.

Ik ben geen medicus maar heb wel veel meegemaakt. Voor prestaties heb ik geen antenne, ik wil doen wat mijn belangstelling heeft en ben daar redelijk goed in. Daar vielen scholen overigens niet onder en sport vond ik ook niks. En toch heb ik een leuk en interessant bestaan. Er is veel te leren in de wereld maar je moet je er wel in willen verdiepen. Werkstress of burn-out is mij volledig onbekend. En ik wijt dat aan de afwezigheid van prestatie.

Ga voor hart-werken

36% van werkgerelateerde ziekteverzuim ontstaat door werkstress. En dat kost de samenleving in ons land zo’n slordige € 1,8 miljard. Naar oorzaken en behandeling wordt natuurlijk driftig gezocht. Maar het ei van columbus is nog niet gevonden. De oplossing wordt teveel gezocht in de compensatie van al dat presteren. Heel hard werken is de norm en vraagt om hard ontspannen. Want hard ontspannen betekent dat medewerkers gezond blijven. En gezonde medewerkers zijn productiever en verzuimen minder. En dan is de cirkel weer rond. De vraag is dus of hard werken de norm zou moeten zijn?

Ellen de Lange-Ros schreef hierover het boekje ‘Een zaak van hart-werken’. Een prachtig boekje voor de hardwerkende professional. Aanrader om eens op een andere manier naar werk te kijken. Ook ondernemingsraden kunnen hier een dankbare taak in vervullen richting hun bestuurder. Denk niet dat anders werken niet mogelijk is. Bedenk eens als OR manieren die ruimte geven om anders te werken en biedt dat aan als concreet plan aan je bestuurder. Artikel 14 van de WOR (initiatiefrecht) biedt hier de ruimte voor. Ga voor hart-werken.

 


Groen is het nieuwe grijs

    ikea kantoorMeubels huren en leasen: groen en lekker makkelijk

Je kunt ze niet alleen zelf in elkaar zetten, je mag ze ook weer inleveren als je er klaar mee bent: IKEA werpt zich op het verhuren of leasen van meubels. In Nederland loopt al sinds december een proef met de verhuur van meubelpakketten aan bewoners. In Zwitserland start binnenkort een proef met het verhuren van kantoormeubelen zoals bureaus en stoelen in de zakelijke markt, later kan dat ook uitgebreid worden naar meubels en keukens voor consumenten.     

Lees het hele artikel op NOS


Waarom is dit relevant voor mijn OR?

Redactie OR-Online.nl: Ikea is voor ons een voorbeeld van omdenken. Ondanks dat huren duurder is dan kopen, is er veel te zeggen over de voordelen met als belangrijkste het milieu. Namelijk het volledig circulair zijn in gebruik van hout, papier en plastic levert een enorme bijdrage aan behoud van het milieu. De overheid stimuleert bedrijven om meer te doen aan recycling en zo te komen tot een circulaire economie, waarin afval en grondstoffen telkens opnieuw worden gebruikt. Als ondernemingsraad kan je een opvatting hebben over dit onderwerp en als binnen jouw organisatie te weinig zichtbaar is wat er gedaan wordt om toe te groeien naar deze circulaire economie, adviseren wij jouw bestuurder daarnaar te vragen in het artikel 24-overleg, het overleg waarin gevraagd kan worden naar de algemene gang van zaken.