donderdag 20 september 2018

Beïnvloeden vanuit de OR

logo vitalsmartsbenelux 280

Zes bronnen van invloed

Een gestructureerde werkwijze om inlvoed uit te oefenen bij advies- en instemmingsaanvragen. U leert een systematiek waarmee u aan de hand van zes bronnen van invloed stuurt op resultaten. Niet zoeken naar één oplossing maar sturen op verschillende bronnen die bijdragen aan verandering.

Hoe werkt het?

  1. Resultaat bepalen
  2. Definiëren van effectief gedrag
  3. Analyse aan de hand van de zes bronnen
  4. Voortgang monitoren


Stap 1: Resultaat bepalen

Allereerst moet u uiteraard bepalen wat u wilt bereiken met de advies- of instemmingsaanvraag. Daar kunnen wij u bij helpen maar onze ervaring is dat dit niet de moeilijkste stap is. Die komt namelijk daarna. Want als u weet wat u wilt bereiken hoe geef je dan sturing aan de benodigde acties en wat zijn die acties dan? Dit is waar het vaak mis gaat.

Stap 2: Definiëren van effectief gedrag

De tweede stap bestaat uit het bepalen van effectief gedrag dat nodig is om het resultaat te bereiken. Door te bepalen welke gedragingen en acties het meeste bijdragen aan het resultaat worden beter keuzes gemaakt waar wel, en waar geen energie en tijd in gestoken moet worden

Stap 3: Analyse aan de hand van de zes bronnen

De derde stap is het analyseren van de acties en gedragingen. Aan canada generic de hand van zes bronnen wordt geanalyseerd waar de knelpunten of gaten zouden kunnen zitten en hoe u daar mee om kunt gaan. Dit leid vaak tot nieuwe inzichten en verrassend eenvoudige acties die u anders over het hoofd had gezien maar die cruciaal zijn om het resultaat te bereiken.

Stap 4: Voortgang monitoren

Herhaal de aanpak van bovenstaande drie stappen in iedere de vergadering in plaats van de inhoudelijke agenda af te lopen. Door steeds gefocust te blijven op de zes bronnen houdt u elkaar binnen de OR scherp op de juiste acties en wordt voorkomen dat vanuit een vernauwde blik de verkeerde dingen worden gedaan.

dreamstime m 56297601


Wat leert u?

Door de nadruk te leggen op het beïnvloeden vanuit de zes bronnen zult u zien dat het resultaat gemakkelijker bereikt kan worden. U leert focussen op de weg in plaats van op de eindbestemming. Door het gebruik van de zes bronnen beschikt u over een gestructureerde werkwijze en een gemeenschappelijke taal binnen de OR die nauw aansluit op de praktijk binnen uw organisatie.

Interesse?

Neem contact op voor een vrijblijvende afspraak en leer meer over de methodiek.
Het is ook mogelijk kennis te maken met de methodiek door een inspiratiesessie te organiseren waarin de OR in korte tijd ervaart wat het model van de 6 bronnen kan beteken voor de OR. Bel of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Bespaar jezelf tijd en energie

Zorg voor toegevoegde waarde vanuit de OR